Home »

 

GAV/GAX

 

GAV

Beschrijving
De GA-reeks met verstelbare schoephoek is speciaal ontworpen voor het verplaatsen van grote hoeveelheden lucht bij een relatief lage opvoerhoogte. Deze worden bijvoorbeeldtoegepast bij grote klimaatregelsystemen, industriële ventilatie, scheeps- en mijnventilatie,
geur- en rookgasafvoer, elektrische installaties maar ook bij speciale evenementen zoals in dancings of voor “special effects”. De axiale ventilator levert relatief grote debieten voor een kleine prijs, niet enkel bij de aankoop maar ook in onderhoud, de verstelbare schoephoeken geven bij deze GA-serie nog een extra dimensie aan mogelijkheden voor dezelfde prijs.
Het type GAV met 5 of 10 schoepen is geschikt voor lage drukken, de GAX met 5 of 10 schoepen is geschikt voor hogere drukken.
De GA-serie omvat een groot gamma diameters, gaande van 315 mm tot 2.240 mm. Zodoende halen wij een bereik van 2.000 tot 350.000 m3/h en een totale opvoerhoogte tot 1.000 Pa (100 mm WK). De waaiers zijn statisch en dynamisch uitgebalanceerd volgens ISO N. 1940 Q=2,5.Behuizing
De behuizing is van het “lange” type, ze bedekt volledig de motor en de waaier. Ze is vervaardigd uit zwaar plaatstaal aan beide uiteinden voorzien van flenzen met voorgeboorde gaten voor de bevestiging aan een kanaal of andere voorziening.
De grotere modellen zijn voorzien van een inspectieluik voor de eenvoudige bereikbaarheid van de motoraansluitdoos.
De behuizing werd door een zinkbad beschermd volgens UNI 5744/66 norm.Waaier
Er zijn twee verschillende types van waaiervorm beschikbaar. De GAV heeft een verhouding naaf/buitendiameter van 0,4. En kan geleverd worden met 5 of 10 schoepbladen. De GAX heeft een verhouding naafdiameter/buitendiameter van 0,5 en kan eveneens met 5 of 10 schoepbladen geleverd worden.
Tot diameter 100 (GAV) en 80 (GAX) zijn zowel de schoepen als de naaf vervaardigd uit een lichtemetalen drukgegoten legering. Bij de grotere uitvoeringen zijn de schoepen vervaardigd uit een lichtmetalen gegoten legering en gemonteerd op de centrale naaf door middel van lichtmetalen blokjes en geperste metalen schijven.
De maximale toegelaten temperatuur bedraagt 150°C (enkel voor de waaiers).Opstelling van de ventilator.
Er zijn zes verschillende opstellingen mogelijk. Vertikaal of horizontaal in beide richtingen. Lucht aanzuigen over de motor of blazen over de motor.Motor
Asynchrone driefase standaardmotoren (mono op aanvraag), IP55, gemonteerd op voet.
Omkeerbaarheid van de luchtstroom
Ventilatoren uitgerust met driefase motoren kan men in omgekeerde richting laten draaien.
Men moet wel rekening houden met een debiet dat slechts 60 à 70 % bedraagt van het nominale debiet.

Accessoires
De ventilator kan voorzien worden van volgende opties:
1. Beschermrooster voor inlaatkonus
2. Inlaatkonus
3. Voet
4. Trillingdemper (te monteren op voet)
5. Inlaatbeschermrooster.
6. Flexibele aansluiting
7. Tegenflens
pdf Download de technische fiche