Home »

 

Centrifugale luchtverwarmers

 

luchtverwarmers

Lucht, de natuur op haar best, wij doen de rest.De centrifugale luchtverhitter staat voor een hoogwaardige technologie die meer comfortbiedt en werkelijk voordeliger is.
Onze toestellen hebben een zeer hoge natuurlijke inductie!
Wat telt in een verwarmingssysteem, is om overal in het lokaal op een comfortabele manier de gewenste temperatuur te bekomen. Om dat resultaat te verkrijgen, hebben de axiale luchtverwarmers een hoge mengingsfactor nodig, men installeert een groter aantal toestellen, en dikwijls ook speciale “hoge inductie” roosters. Dit zijn dure, onesthetische, lawaaïerige en oncomfortabele oplossingen.
Dit alles is overbodig bij de “centrifugale” toestellen, die men op enkel het benodigde vermogen kan selecteren!
Hun uitzonderlijke worplengte en het feit dat de luchtverplaatsing meer dan 25 maal het nominale debiet bedraagt, garanderen een homogene menging van de luchtlagen.
Centrifugale luchtverhitters blinken uit door hun laag geluidsniveau en de kleine verhouding debiet/vermogen, hetgeen op zijn beurt ook weer het geluidsniveau doet dalen in vergelijking met de traditionele axiale luchtverhitters.
Om nog betere geluidsresultaten te verkrijgen, raden wij u aan het benodigde vermogen ruim te bemeten en een toerenregelaar te voorzien om de draaisnelheid van de ventilator (< 600 tpm) en de luchtsnelheid
aan de uitblaas tot een minimum te beperken.Toepassing
Onze AE luchtverwarmers worden vooral gebruikt voor de verwarming van grote ruimtes waar men een zeker niveau van comfort vereist. Dankzij de uitzonderlijke worplengte kan er met 1 toestel een groot oppervlak bestreken worden. Hierdoor dienen er slechts aan één kant van het lokaal verhitters te worden geplaatst. Besparingen op de plaatsingstijd, het aantal meter buizen, hat aantal aansluitingen,… doen de kostprijs van de installatie gevoelig dalen. De AE’s zijn vooral geschikt voor : sporthallen,
fabrieken, garages, showrooms, winkels en zelfs burelen.
Gezien de beschikbare druk (+100Pa), kunnen onze luchtverhitters zelfs aangesloten worden op kanalen. Het gamma bestaat uit de “2 rijen versie” voor normale watertemperaturen en de “4 rijen versie” voor lage watertemperaturen.
De TAC versie is vooral interessant als er meerdere toestellen worden geïnstalleerd (fabriekshal, sportzaal,…) omdat er dan in een EOLe netwerk
kan worden gewerkt..

Constructie
Het geraamte bestaat uit omega aluminium profielen en versterkte polypropyleen hoekstukken.
De stalen panelen zijn dubbelwandig, voorgeverfd in het beige RAL 9002 en beschermd met een plastiekfilm, te verwijderen zodra het toestel geïnstalleerd is. Beide zijpanelen zijn afneembaar, hetgeen de warmtewisselaar en de ventilator gemakkelijk bereikbaar
maken. Het standaard toestel bevat eveneens een dubbel instelbaar rooster om de luchtstroom te regelen en een maximum worplengte te verzekeren. De warmtewisselaars zijn uitgevoerd in koperen buizen met aluminium vinnen. De direct gedreven, centrifugale ventilatoren zijn van ons eigen fabrikaat. Alle AE’s zijn standaard uitgerust met M8 moeren voor ophanging.

Opties
De centrifugale luchtverwarmers AE kunnen met verschillende opties geleverd worden:
1. Plenum 4 uitgangen (PL4): om een betere luchtverdeling te verkrijgen
2. Mengkast (MK2): wordt gebruikt om een deel verse lucht aan te voeren of voor free-cooling in de zomer
3. Toerenregelaar (ES): wij raden aan om bij de installatie van de AE’s altijd een toerenregelaar te voorzien om
zodoende in een oogwenk vermogen en geluidsniveau te regelen.
4. Muursteun (ST): ophangingsysteem waarbij de toestellen op een steun worden geplaatst.
5. Filter (G3) : filter van klasse G3, geleverd tussen 2 roosters
6. met ventilator
Goed toegepast is de centrifugale luchtverhitter onvergelijkbaar
stil. Hij is mooi afgewerkt en uit stock leverbaar.

Serie AS
De serie luchtverwarmers AS werd speciaal ontworpen voor verwarmingstoepassingen waar een zeer laag geluidsniveau
wordt vereist. Ze worden op een identieke manier gebouwd als de standaard AE’s, maar zijn voorzien
van een geluiddempend, ruim bemeten éénrichtingsplenum aan de aanzuig en aan de uitblaas. Het toestel is eveneens
standaard voorzien van een op glijders gemonteerde vlakfilter. Voor de selectietabellen verwijzen wij u naar
deze van de serie AE.

pdf Download de technische fiche