Home » Cataloog »

 

Type DD

 

template

 

Beschrijving
De serie DD is een gamma direct gedreven centrifugaal ventilatoren met motor in de luchtstroom. De wielen hebben voorovergebogen schoepen (actie), en het geheel is uitgevoerd in gegalvaniseerd staal. Alle ventilatoren zijn statisch en dynamisch uitgebalanceerd volgens de norm VDI 2060 klasse 2.5.

Traditionele AC motoren
De motoren werden speciaal ontwikkeld voor montage op het wiel. Alle motoren zijn minstens van klasse B (thermische beveiliging), sommigen zelfs van klasse F (VDE0730). De motoren zijn allen uitgevoerd met levenslang gesmeerde kogellagers. Een motorophangingssysteem werd ontwikkeld dat de overbrenging van de trillingen, bij triac regeling veroorzaakt door het motor-wiel geheel, opvangt.De kogellagers zijn hermetisch afgesloten en vereisen geen enkel onderhoud.
Hun levensverwachting bij gebruik onder normale omstandigheden overtreft 40.000 uren, maar hangt sterk af van de reële werkomstandigheden. De lagers zijn allen van klasse C of gelijkwaardig. De minimum werktemperatuur is -30°C, de maximum omgevingstemperatuur variëert naargelang de toepassing (zie technische gegevens).Toerenregeling
Alle ventilatoren met monofazige AC motor zijn geschikt voor gebruik met een aangepaste toerenregelaar van de serie ES.
Wielen
De wielen zijn uitgevoerd in gegalvaniseerd staal en van het type“actie”met voorwaarts gebogen individuele schoepen.ConformiteitVolgens toepassing en type zijn alle ventilatoren, evenals de toerenregelaars, conform aan de Europese richtlijnen voor machines (IEC 34-1 (HD53.1.S2), 73/23/EEC, 93/68/EEC, EN61000-3-2, EN 60555-2, CEI 77-3, 89/336/EEC, 89/392/EEC(IIB) ).Dit ontslaat in geen geval van de gebruikelijke verantwoordelijkheid tot conformiteit van de toepassing in de installatie.

Toepassingen
Keukenventilatie (zowel privé als horeca-industrie), luchtverwarmingsinstallaties, horecazaken, afzuiging van vergaderlokalen, technische ruimtes, enz… .

Luchttechnische testen – geluidsniveau
Alle gepubliceerde of opgevraagde curves zijn in het labo ontwikkeld volgens norm AMCA 210/85 – ASHRAE 51/85. De curves zijn uitgedrukt in m3/h en in statische druk, beschikbaar aan de uitblaas van de ventilator. Geluidsmetingen zijn volgens AMCA 303-79.

pdf Download de technische fiche